Resetten

 

Wat bedoelen wij met resetten?

Dit is moeilijk in het kort uit te leggen. Heeft u bijvoorbeeld een paard dat heel lang stil heeft gestaan om wat voor reden dan ook, of dat het paard bijna niet meer wil of moeilijk loopt , of heeft u een paard dat kreupel loopt en de dierenarts kan geen duidelijke diagnose stellen, dan is de kans groot dat het aan de spieren ligt.

Door middel van massages en een trainingsschema kunnen bestaande klachten aanmerkelijk verminderen of geheel verdwijnen.

Voorbeeld 1:

Tijdens de dracht heeft een paard heel lang stil gestaan. Na de bevalling liep het paard erg slecht, zelfs kreupel. Dierenarts ernaar laten kijken maar niets specifieks kunnen vinden.
Heb het paard een aantal keren gemasseerd en daarbij haar elke dag een half uur op haar eigen benen laten lopen. Dit heb ik langzaam opgebouwd via het trainingsschema.

Nu loopt ze weer heel goed en heeft ze weer zin in werken. Je ziet aan het paard dat ze blij is dat ze geen pijn meer heeft.

Ik ben met het paard ongeveer 3 weken bezig geweest.

Voorbeeld 2:

Een paard van 22 jaar had ook heel lang niets gedaan. Kon bijna niet meer lopen en ze had last van artrose. Op een gegeven moment kon ze niet meer opstaan en ze keek niet meer blij uit haar ogen. De dierenarts heeft haar nagekeken en er was besloten om haar een "boost" te geven zodat ze weer kon staan.

Vervolgens heb ik haar een aantal keren gemasseerd en haar elke dag op haar eigen benen laten lopen volgens het trainingsschema. De artrose kunt je uiteraard niet weg krijgen maar je kunt het wel voor een paard verlichten.

Ze keek weer blij uit haar ogen, galoppeerde zelfs weer door de wei en liep weer met plezier voor de kar. Ze wilde graag weer werken en je zag dat ze er weer plezier in had. Dit heeft ze nog 2 jaar volgehouden en helaas is ze daarna overleden door o.a. een longontsteking.
 
Tevens kunt u bij resetten denken aan hulp bij verkeersmak maken, wennen aan vreemde situaties, natuurlijke omgang mens/paard.
Voor problemen of vragen kunt u altijd contact opnemen.

Tarieven:

Paard bij ons intern: EUR 150,00 per week (incl. voer, massages en training)

Consult Heerde: EUR 125,00 (1e week incl. 2x massage en trainingsschema)

EUR 75,00 (2e week incl. 1x massage en trainingsschema)

EUR 75,00 (3e week incl. 1x massage en trainingsschema)

Er kunnen op geen enkele wijze garanties gegeven worden dat het paard goed gaat lopen.

 

Facebook