Behandeling van uw paard

 

De behandeling, hoe ga ik te werk?

Sama - Paardensport en massageAl bij het eerste telefonische contact vraag ik u naar de huidige klacht(en). Vragen die gesteld kunnen worden zijn: wanneer zijn de klachten begonnen, is er een duidelijke oorzaak voor de klachten, heeft uw paard een afwijkend looppatroon (zoals slepen, struikelen, bokken, steigeren, traag zijn of juist vluchtgedrag vertonen enz.). Er hoeven natuurlijk geen klachten te zijn, ook een gezond paard heeft baat bij sportmassage.

Wij maken op korte termijn een afspraak. Staat uw paard binnen een straal van 50 kilometer, dan kan ik bij u op stal komen. U kunt natuurlijk met uw paard ook bij mij in Heerde komen voor de behandeling. Er is ruime parkeergelegenheid voor uw trailer of vrachtwagen.

Voor de behandeling is het belangrijk dat het paard schoon en droog is. Het paard mag niet gewerkt hebben tot 1 uur voor de behandeling.

Na kennis gemaakt te hebben met uw paard, start ik de behandeling. U of een begeleider houdt het paard aan halster+touw op een zo ontspannen mogelijke manier vast. De behandelingen worden op stal gegeven, aangezien het paard hier het beste kan ontspannen. Omdat paarden met strakke spieren overgevoelig op aanrakingen kunnen reageren, benader ik het paard voorzichtig. Ik onderzoek onder andere spierspanning, zwelling en temperatuursverhoging van weefsel en werk vanaf het hoofd naar achter tot aan de achterbenen, eerst de gehele rechterhelft en vervolgens de gehele linkerhelft van het paard.

Na de massage moet het paard een aantal minuten in een ontspannen tempo aan de hand gestapt worden. Ik raad u aan het paard 24 uur niet in het zweet te werken, een dag vrij na de behandeling is nodig om de spieren weer tot rust te laten komen. Het paard mag wel in de wei of paddock vrij bewegen. Daarna mag de training weer langzaam opgebouwd worden, zodat het paard na een week weer op het niveau van voor de behandeling te berijden is.

Natuurlijk bespreek ik met u mijn ondervindingen tijdens of na de behandeling.
 
Meer informatie overpaardensportmassage.
 

Er kan alleen niet gemasseerd worden als een paard:

  • in shock is
  • koorts heeft
  • kanker heeft

 

Een sportmasseur voor paarden stelt geen diagnoses en iedere vorm van massage is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van 
een dierenarts.

 

Facebook